Evaluari de risc

A "gasi" oportunitati inseamna a analiza si riscurile asociate acelor activitati pe care consideri ca fiind aducatoare de profit. Implicit a dezvolta un business insemna a "face bani", a gasi calea spre finante, spre profit. Finantele reprezinta un mediu foarte volatil. Finantarea, resursele, profitul sunt practic elementele de baza ale oricarui business indiferent de domeniu. De aceea orice oportunitate pentru orice business va fi legata de riscurile asociate finantelor.

Acest tip de riscuri este adesea insuficient evaluat, intotdeauna exista suspiciunea de a nu fi analizat suficient anumite aspecte. Interesant este ca in multe cazuri pare dificil a cuantifica impactul la risc asociat anumitor actiuni. Ceea ce isi propune CARF Inter Consulting este de a oferi o anumita abordare a riscurilor asociate diverselor procese decizionale prin utilizarea unor metode de cuantificare a unora dintre aceste riscuri, metode ce agrega impactul a mai multi factori ce interactioneaza.

Aceasta abordare ofera clientilor nostri o anumita perspectiva a riscurilor prin utilizarea unor sinteze de impact. Bazele de date si informatii,prelucrarea acestora, urmarirea evolutiilor lor in timp sunt analizate de noi, iar concluziile sunt transpuse de o maniera transparenta catre cei interesati.

Modul de transpunere catre clienti este unul interactiv, prezentarea riscurilor fiind abordata mai putin conventional, practic se apeleaza la un format interactiv si nu la un text scris de o maniera conventionala, in acest mod concluziile si detalierile sunt atat numerice cat si letrice, oferind indicatii si mult mai multe date decat intr-un text traditional.

Oferta noastra vine in intampinarea clientilor si permite celor interesati o continuare a analizei pe diferite paliere in functie de necesitatile proprii.

Oportunitati de afaceri in Romania & Riscul unui business in plan teritorial

A "gasi" oportunitati inseamna a analiza si riscurile asociate.

A dezvolta un business insemna a "face bani", a gasi calea spre finante, spre profit. Finantele reprezinta un mediu foarte volatil.

Finantarea, resursele, profitul sunt practic elementele de baza ale oricarui business indiferent de domeniu. De aceea orice oportunitate pentru orice business va fi legata de riscurile asociate finantelor. O intrebare des intalnita este "care este businessul si unde vrei sa il dezvolti?"

Analiza expunerii la risc in plan teritorial ramane in buna masura o necunoscuta. Cum la nivel financiar se transpun toate evolutiile, inclusiv cele de risc acestea ar trebui urmarite cat mai in detaliu pe baza unor factori de influenta semnificativi. Prea putine informatii de natura agregata / dezagregata care sa reflecte intercorelarile unora dintre acesti factorii de risc asociati finantarilor dintr-un anumit teritoriu raman disponibile la aceasta data in Romania.

Persista intrebari de tipul:

- sunt multe companii in acea regiune? Sunt ele suficient echilibrate din punct de vedere financiar pentru a putea desfasura o activitate in crestere? Echilibrul financiar este volatil, sau se bazeaza pe resurse relativ stabile? Sunt acestea puternic indatorate? Nivelul de indatorare este sustenabil? Perspectiva cresterii le este amenintata? Accesul viitor la finantare le este amenintat?;

- populatia dintr-o zona dispune de resurse financiare care sa le permita o crestere a consumului / a investitiilor personale? Dispune populatia de un nivel salarial suficient de mare pentru a acoperi riscurile la care se expune? Accesul la finantare este amenintat? Exista o supraexpunere pe salarii? Nivelul datoriilor este el sustenabil? Nivelul de economisire permite o acoperire la risc suficienta? Riscul valutar poate fi acoperit in conditii de soc?

- prin natura specificitatii teritoriale se poate realiza o analiza comparativa sistemica, la scara interjudeteana, a diversilor factori de influenta anterior mentionati?

Parte insemnata din aceste raspunsuri se regasesc in studiul interactiv realizat de CARF Inter Consulting.

Abordarea acestor informatii de o maniera continua si nu prin studii punctuale, izolate permite celor interesati sa urmareasca intr-o maniera dinamica evolutiile in timp la aceste raspunsuri.

Cum puteti accesa aceste informatii?

Printr-un simplu click se obtine accesul la categoria de informatii dorita. Site-ul nostru ofera posibilitatea interogarii pe mai multe nivele de detaliere. Pentru usurinta vizualizarii anterioare a tipolgiei informatiilor sistemul prezinta o varianta demo a fiecarui template.

Oferta de baza

Prezinta de o maniera agregata riscurile globale ce rezida din aspectele financiare sintetizate atat la nivelul companiilor cat si al populatiei din judet - finantari, resurse, indatorare, acoperire la risc, aspecte comparative relativ la evolutiile de medie din judete.

Informatiile pot fi utile atat pentru institutii financiare cat si companii care activeaza in acel teritoriu dar si pentru cele care intentioneaza sa dezvolte un business in zona. Elementele prezentate sunt de natura a indica daca expunerea la risc in acea zona este mai ridicata/ mai scazuta fata de un moment trecut, ce perspective imediate sunt, daca situatia este mai buna / mai rea prin comparatie cu cea a altui judet, sau fata de o medie la nivel de judete Un plan de business este cu atat mai bun cu cat anticipatia este mai buna. Un sprijin in acest sens incearca CARF Inter Consulting sa va ofere la un cost cat mai redus.